Vlad Chiricheș

Vlad Chiricheș

Vlad Chiricheș – fotbalist român, fundaș al clubului Sassuolo și căpitan al echipei naționale a României.

Vlad Chiricheș Romania
Cariera la club

Chiricheș și-a început cariera de jucător la clubul Ardialul, la care s-a alăturat la vârsta de 14 anis. În 2007, Vlad a plecat la portughezii de la „Benfica” pentru un stagiu de practică. După ce a petrecut exact un an la Lisabona, s-a întors în România.

La întoarcerea în România, Chiricheș s-a alăturat clubului de ligă inferioară Internazionale, cu cares a ajuns în Liga I în 2009. În 2010, fundașul în vârstă de 21 de ani s-a transferat la Pandurii, iar un an mai târziu a fost convocat pentru prima dată la echipa națională a României. La echipa națională, Vlad a devenit rapid jucătorul principal, lucru pe care îl face și în prezent.

În iarna anului 2012, Chiricheș s-a transferat la Steaua București, semnând uncontract pe 5 ani cu echipa Armatei.

La 28 iunie, ziarul El Mundo Deportivo a relatat că Barcelona a oferit echivalentul a 10 milioane de euro pentru Chiricheș. De remarcat că de jucător s-au mai interesat Milan și Olympique Lyon.
În februarie 2013, Spartak Moscova a oferit echipei Steaua 10 milioane de euro pentru Chiricheș, însă jucătorul însuși a respins oferta, declarând că dorește să își continue cariera doar în Europa de Vest.

La 25 august 2013, antrenorul principal al echipei Steaua, Laurențiu Regekampf, a confirmat transferul lui Chiricheș la Tottenham Hotspur pentru 9,5 milioane de euro, care a fost anunțat oficial 5 zile mai târziu.

La 30 iulie 2015, Chiricheș s-a transferat la clubul italian din Serie A Napoli pentru 4,5 milioane de lire sterline.

Cariera internațională

Chiricheș a debutat în echipa națională pe 2 septembrie 2011, într-un meci de calificare pentru Campionatul European din 2012 împotriva Luxemburgului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *